top of page

İyi Kavurma Nasıl Anlaşılır?

Aldığınız bir kavurmanın kaliteli olup olmadığını anlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir kaç hususa deÄŸinmek istiyoruz.

  • Ürünü alırken ilk dikkat etmeniz gereken unsur son tüketim tarihidir, tarihi geçmiÅŸ veya son tüketim tarihine çok yaklaÅŸmış ürünleri almayın, unutmayın ki en iyi kavurma; bütün ürünlerde olduÄŸu gibi en tazesidir.

  • Alacağınız kavurmayı elinize alın ve parmaklarınızla sıkın elinizdeki iyi bir kavurma ise taÅŸ gibi sert olmayacaktır ve hafif ezilecektir.

  • Ürünün ambalajından içindeki kavurma görünüyor ise sinir (tendon) olmaması gerekmektedir eÄŸer var ise oranı çok çok düÅŸük olmalıdır.

  • Aldığınız kavurmanın rengi ne çok siyah (yanmış et gibi) nede çok kırmızı (piÅŸmemiÅŸ et gibi) olmamalıdır.

  • Kavurmanın yaÄŸ oranı az olmalıdır (tercihen) ancak elinizdeki kavurma yaÄŸlı ise bu kötü bir kavurma demek deÄŸildir, 15 yıl öncesine kadar kavurmalarda yaÄŸ oranı çok yüksekti ancak günümüzde yaÄŸ tercih edilmediÄŸinden piyasadaki kavurmaların yaÄŸ oranı genelde düÅŸüktür.

  • Evinize götürdüÄŸünüz kavurmayı ambalajından çıkarıp dilimlerken enfes kavurma kokusunu (rehasını) çok iyi bir ÅŸekilde hissetmeniz gerekir. Kavurmada koku çok önemlidir, etinin kalitesi, piÅŸme derecesi ve ürünün taze olup olmadığı kokusundan anlaşılabilir.

  • Kavurmayı tattığınızda damağınızda acılık oluÅŸmamalı ve et gayet yumuÅŸak olup ısırdığınızda aÄŸzınıza dağılmalıdır.

  • Ambalajını açıp da tüketemediÄŸiniz kavurmayı en taze ÅŸekilde muhafaza edebilmek için lütfen saklama koÅŸullarını okuyunuz.

VerdiÄŸimiz bilgiler en iyi kavurmayı alıp tüketebilmeniz için size yardımcı olacaktır. Aldığınız ürün Pınarbaşı Kavurma ise bu yazıya dikkat etmenize gerek yoktur çünkü; yukardaki özelliklerin hepsi Pınarbaşı Kavurma’da zaten mevcuttur.
Afiyet Olsun…

200 gr vakum çoklu son_edited.jpg
bottom of page