İyi Kavurma Nasıl Anlaşılır?

iyi-kavurma-nasil-anlasilirAldığınız bir kavurmanın kaliteli olup olmadığını anlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir kaç hususa değinmek istiyoruz.

  • Ürünü alırken ilk dikkat etmeniz gereken unsur son tüketim tarihidir, tarihi geçmiş veya son tüketim tarihine çok yaklaşmış ürünleri almayın, unutmayın ki en iyi kavurma; bütün ürünlerde olduğu gibi en tazesidir.
  • Alacağınız kavurmayı elinize alın ve parmaklarınızla sıkın elinizdeki iyi bir kavurma ise taş gibi sert olmayacaktır ve hafif ezilecektir.
  • Ürünün ambalajından içindeki kavurma görünüyor ise sinir (kas) olmaması gerekmektedir eğer var ise oranı çok çok düşük olmalıdır.
  • Aldığınız kavurmanın rengi ne çok siyah (yanmış et gibi) nede çok kırmızı (pişmemiş et gibi) olmamalıdır.
  • Kavurmanın yağ oranı az olmalıdır (tercihen) ancak elinizdeki kavurma yağlı ise bu kötü bir kavurma demek değildir, 15 yıl öncesine kadar kavurmalarda yağ oranı çok yüksekti ancak günümüzde yağ tercih edilmediğinden piyasadaki kavurmaların yağ oranı genelde düşüktür.
  • Evinize götürdüğünüz kavurmayı ambalajından çıkarıp dilimlerken enfes kavurma kokusunu (rehasını) çok iyi bir şekilde hissetmeniz gerekir. Kavurmada koku çok önemlidir, etinin kalitesi, pişme derecesi ve ürünün taze olup olmadığı kokusundan anlaşılabilir.
  • Kavurmayı tattığınızda damağınızda acılık oluşmamalı ve et gayet yumuşak olup ısırdığınızda ağzınıza dağılmalıdır.
  • Ambalajını açıp da tüketemediğiniz kavurmayı en taze şekilde muhafaza edebilmek için lütfen saklama koşullarını okuyunuz.

Verdiğimiz bilgiler en iyi kavurmayı alıp tüketebilmeniz için size yardımcı olacaktır. Aldığınız ürün Pınarbaşı Kavurma ise bu yazıya dikkat etmenize gerek yoktur çünkü; yukardaki özelliklerin hepsi Pınarbaşı Kavurma’da zaten mevcuttur.
Afiyet Olsun…