Tarihçe

tarihceİki asırlık geçmişe sahip kavurma lezzetimizin sırrını, 24 yıldır seçkin gördüğümüz müşterilerimize sunuyoruz. Bu heyecan ise, kurucumuz ve yönetim kurulu başkanımız olan Ali KOPUZ’un 1990 yılında Rize’nin Pınarbaşı köyünde geleneksel yöntemlerle yapılan kavurma üretimini seri üretim haline getirmek için Pınarbaşı Kavurma adı altında fabrika kurmasıyla başladı.

Pınarbaşı Kavurma Fabrikası’nın kurulmasının ardından ürün yelpazemizi genişleterek başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin her tarafına ulaştırdık ve müşterilerimizin damak zevkine sunduk.

Ürünümüzün tarihi geçmişine dönecek olursak, meşhur Rize Kavurması Rize’de yapılmadan önce (1950 yıllarında) Ali KOPUZ’un babası olan Nuri KOPUZ tarafından Ardahan’da Ardahan kavurması adı altında sadece kış sezonları imal edilerek o zamanın şartları altında belirli bölgelere satışa sunulurdu. 1960’lı yıllara gelindiğinde ise zor koşulları biraz daha hafifletmek amacıyla Nuri KOPUZ’un önderliğinde kavurma imalatı Rize’ye taşınmış ve Rize kavurması olarak bilinmiştir.

Pınarbaşı Kavurma, hijyen ve kaliteden asla ödün vermeden çağdaş üretim anlayışı ve profesyonel kadrosuyla siz müşterilerine daha kaliteli ve daha güvenilir ürün sunmaya devam etmektedir. İki asırdan bu yana sorumluluğunun bilincinde hareket eden işletme bugün olduğu gibi gelecekte de siz değerli müşterilerine meşhur Rize Kavurması’nı sunmaya devam edecektir..

Siz bizim için değerlisiniz çünkü üretim anlayışımızda insana saygı esastır.