Kavurmalı Maklube
- PINARBAŞI KAVURMA
- 20 Tem 2022
- 1 dakikada okunur

Maklube Arap ülkelerinde olduğu kadar ülkemizde de oldukça pişirilen ve sevilen bir yemektir. Birde Pınarbaşı Kavurma ile yapıldığında tadından yenmez!
Malzemeler;
500gram Pınarbaşı Kavurma
2 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 adet havuç 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet salatalık 250 gr yoğurt
1 adet kıvırcık
2 adet domates
Hazırlanışı;
• Pınarbaşı kavurmayı tencerede güzelce kavurulur.
• Büyük bir tencerenin dibine soğan ve havuç döşenir.
• Üzerine kavurma onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar soğan ve havuç, tekrar kavurma, tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur.
• Az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir.
• Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır.
• Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir. Afiyet olsun :)
Hakiki Rize Kavurması
Comentarios