Rize Kavurmalı Bulgur Pilavı
- PINARBAŞI KAVURMA
- 21 Tem 2022
- 1 dakikada okunur
Bu Tarife Bayılacaksınız...

Et protein bakımından oldukça zengin olan bir besin maddesidir. Haftada en az iki defa et tüketimi sağlık bakımından oldukça yararlıdır. Ayrıca mutfakta hazırlanan yemekler et ile pişirildiği zaman çok daha sağlıklı ve besleyici olmaktadır. Bulgur da aynı şekilde hem içerdiği protein bakımından hem de doyuruculuğu ile ön sırada yer almaktadır. Bu iki lezzet de mutfakta sıklıkla kullanılan besin ögeleridir. Büyük küçük her insan bulguru ve eti severek tüketmektedir. Ayrıca bu iki besleyici besin maddesini kullanarak pişirdiğiniz kavurmalı bulgur pilavı kişinin günlük protein ihtiyacını karşılayabilmektedir.
Malzemeler;
2 su bardağı bulgur
200 g Pınarbaşı Kavurma
750 ml kaynamış su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz ve kırmızı pul biber
Hazırlanışı;
• Kuru soğanı küp küp doğrayın.
• Tencereye zeytinyağını ekleyin, doğradığınız soğanları 45 saniye 1 dakika kavurun.
• Tencerenin ağzını kapatın, 3-4 dakika kendi buharında pişmesini sağlayın.
• Domates salçasını ilave edin 3-4 dakika daha kavurun ve kaynar suyu ilave edin.
• Pul biberi varsa et suyunu ilave edin 3 dakika daha kaynatın.
• Bulgurları 2-3 kez bol suda yıkadıktan sonra Pınarbaşı kavurmalarla birlikte kaynayan suyunuza ilave edin.
• Bulgurların üzerini 2 parmak su geçecek şekilde ayarlayın, demlenmeye bırakın.
• 8-9 dakika çok kısık şekilde ağzını açmadan demlendirin. Daha sonra suyunu tamamen çekene kadar 1-2 kez karıştırın.
• İnce kıyılmış maydanoz serpin, karıştırın ve servis yapın. Afiyet Olsun! :)
Comments