top of page
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • YouTube - Beyaz Çember

Rize Kavurmalı Enginar

  • Yazarın fotoğrafı: PINARBAŞI KAVURMA
    PINARBAŞI KAVURMA
  • 20 Tem 2022
  • 1 dakikada okunur

Egenin vazgeçilmez lezzeti, besin değeri ve faydası saymakla bitmeyen enginarı bir de Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması ile deneyin;


Malzemeler;


6 Adet taze ayıklanmış enginar 500 gr kavurma 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet havuç

Taze çekilmiş karabiber Tuz


Hazırlanışı;

• Enginarlarımızı ayıklayalım, 2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suda bekletelim.

• Kavurmamızı yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak suyu tenceremize alalım.

• Kavurmamızı, yemeklik doğranmış soğanı, halka şeklindeki havucu ekleyerek etle birlikte orta hararetteki ateşte kavuralım .

• Daha sonra dörde bölünmüş enginarları ekleyelim, enginar ve etleri 1-2 dk çevirelim.

• Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyip tuz ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte, 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun :)


Comments


kavurma  kavurma tarifi

kavurmalı pide

kavurma yapımı

kavurma tarifi

kavurmalı yumurta

kavurma fiyatları

İLETİŞİM

Adres : Pınarbaşı Köyü Gündoğdu / Rize

Telefon : 04642476280 / 08508850578

Bu formu kullanarak da bizimle iletişime geçebilirsiniz:

Mesaj İçin Teşekkürler.

POSTA LİSTESİNE KATILIN

Teşekkürler.

@2022 Pınarbaşı Kavurma / @oayilmaz

bottom of page