Rize Kavurmalı Enginar
- PINARBAŞI KAVURMA
- 20 Tem 2022
- 1 dakikada okunur

Egenin vazgeçilmez lezzeti, besin değeri ve faydası saymakla bitmeyen enginarı bir de Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması ile deneyin;
Malzemeler;
6 Adet taze ayıklanmış enginar 500 gr kavurma 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet havuç
Taze çekilmiş karabiber Tuz
Hazırlanışı;
• Enginarlarımızı ayıklayalım, 2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suda bekletelim.
• Kavurmamızı yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak suyu tenceremize alalım.
• Kavurmamızı, yemeklik doğranmış soğanı, halka şeklindeki havucu ekleyerek etle birlikte orta hararetteki ateşte kavuralım .
• Daha sonra dörde bölünmüş enginarları ekleyelim, enginar ve etleri 1-2 dk çevirelim.
• Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyip tuz ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte, 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun :)
Comments