top of page

Rize Kavurması Nedir?​

Bakır kazanda odun ateÅŸinde .sığır eti kulllanılarak hiç bir katkı maddesi eklenmeden üretilen iÅŸlenmiÅŸ bir et ürünüdür.
 

Eski zamanlarda bir yemek çeÅŸidi olmasının yanında, eti saklama yöntemi olarak kullanılan kavurmanın tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Etler kuÅŸ başı doÄŸranarak uzunca bir süre suda haÅŸlanır, daha sonra süzülerek iç yağı ile birlikte bolca tuz ilave edilerek piÅŸirilir, soÄŸuduktan sonra da büyük tencere ya da küplere doldurularak, hatta bazen toprak altına konularak saklanırdı. Ä°htiyaç halinde de çıkartılır ve yemek yapımında kullanılırdı.

​

Kavurma hala daha, özellikle kurban bayramı zamanlarında, aynı ÅŸekildeki piÅŸirme yöntemleri ile ülkemizin dört bir yanında vazgeçilmez bir lezzet olarak da yapılmaya ve tüketilmeye devam ediyor .

Ancak Rize Kavurmasını diÄŸer kavurmalardan ayıran bazı özellikleri vardır. Yalnızca sığır etinden yapılan Rize Kavurması bakır kaplarda ve odun ateÅŸinde piÅŸer. Rize Kavurması yapılacak etlerin ise sinirlerinden tamamen ayrılması önemli bir husustur. Lezzet bakımından da diÄŸer kavurmalara göre fark yaratan Rize Kavurması' nı en iyi ÅŸekilde hazırlamak da yıllardır bizim markamızın en önemli misyonudur.

​

Özenle seçilmiÅŸ etlerin, sinirlerinden ayrılarak geleneksel piÅŸirme yöntemleri ile uzman kiÅŸilerce hazırlanarak paketlendiÄŸi ve müÅŸterilerimizin sofralarına ulaÅŸtığı tesisimiz, neredeyse dört kuÅŸaktır aynı kalite ve lezzet anlayışından vazgeçmeden en iyi kavurmayı üretmektedir..

​

Online alışveriÅŸ imkanı ile Türkiye'nin dört bir yanına Hakiki Rize Kavurması lezzetini taşıyan markamızı denediÄŸinizde siz de neden adımızın Kavurma deÄŸil, Hakiki Rize Kavurması olduÄŸunu çok daha iyi anlayacaksınız.

​

IMG_3452_edited.jpg
bottom of page