top of page
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • YouTube - Beyaz Çember

Kavurma Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yazarın fotoğrafı: PINARBAŞI KAVURMA
    PINARBAŞI KAVURMA
  • 20 Tem 2022
  • 1 dakikada okunur

Güncelleme tarihi: 21 Tem 2022

Bu değişik ve bir o kadar lezzetli tarifi mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız;




Kavurma Çorbası:

Bu değişik ve bir o kadar lezzetli tarifi mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız;


Malzemeler:

200 gr Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması 1 fincan pirinç 1 çay bardağı mercimek 1 adet küçük boy soğan 1-2 kaşık un 1 kase haşlanmış nohut Bir bardak et suyu yada et bulyon (suda eritilmiş) 1 kaşık tepeleme tereyağı Sıcak su

Tuz


Hazırlanışı;


• Öncelikle pirinci ve mercimeği haşlanır.

• Haşlanan pirinç ve mercimek rondoda, tam erimeyecek kıvamda hafifçe çekilir.

• Bir başka tencerede tereyağı eritildikten sonra üzerinde ince doğranan soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.

• Pembeleşen soğanlara 1-2 kaşık kadar un ilave edilerek, kokusu çıkana kadar karıştırılır.

• Soğan ve un karışımına Pınarbaşı Kavurma da eklenerek karıştırılmaya devam edilir.

• Kavurma yağını saldığı anda rondoda çekilen pirinç ve mercimek karışımı da ilave edilir.

• Son olarak kaynar su ile nohutlar eklenerek, isteğe göre tuz ilave edilir.

• 10-15 dakika kadar kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun :)

Comments


kavurma  kavurma tarifi

kavurmalı pide

kavurma yapımı

kavurma tarifi

kavurmalı yumurta

kavurma fiyatları

İLETİŞİM

Adres : Pınarbaşı Köyü Gündoğdu / Rize

Telefon : 04642476280 / 08508850578

Bu formu kullanarak da bizimle iletişime geçebilirsiniz:

Mesaj İçin Teşekkürler.

POSTA LİSTESİNE KATILIN

Teşekkürler.

@2022 Pınarbaşı Kavurma / @oayilmaz

bottom of page