Kavurma Çorbası Nasıl Yapılır?
- PINARBAŞI KAVURMA
- 20 Tem 2022
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 21 Tem 2022
Bu değişik ve bir o kadar lezzetli tarifi mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız;

Kavurma Çorbası:
Bu değişik ve bir o kadar lezzetli tarifi mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız;
Malzemeler:
200 gr Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması 1 fincan pirinç 1 çay bardağı mercimek 1 adet küçük boy soğan 1-2 kaşık un 1 kase haşlanmış nohut Bir bardak et suyu yada et bulyon (suda eritilmiş) 1 kaşık tepeleme tereyağı Sıcak su
Tuz
Hazırlanışı;
• Öncelikle pirinci ve mercimeği haşlanır.
• Haşlanan pirinç ve mercimek rondoda, tam erimeyecek kıvamda hafifçe çekilir.
• Bir başka tencerede tereyağı eritildikten sonra üzerinde ince doğranan soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.
• Pembeleşen soğanlara 1-2 kaşık kadar un ilave edilerek, kokusu çıkana kadar karıştırılır.
• Soğan ve un karışımına Pınarbaşı Kavurma da eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
• Kavurma yağını saldığı anda rondoda çekilen pirinç ve mercimek karışımı da ilave edilir.
• Son olarak kaynar su ile nohutlar eklenerek, isteğe göre tuz ilave edilir.
• 10-15 dakika kadar kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun :)
Comments