Besin değeri bakımından çok zengin olan ve tadına doyulmaz yeşil mercimeği bir de Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması ile deneyin diye bu leziz tarihi sizlerle paylaşıyoruz;
Malzemeler: 60 gr Pınarbaşı Kavurma 2 adet orta boy soğan 1 adet orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kereviz sapı (isteğe göre) 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı yeşil mercimek 4 bardak su tuz karabiber
Hazırlanışı:
• Öncelikle soğan, havuç, pırasa, sarımsak ve kereviz sapını küçük küpler halinde doğrayın. (Kerevizin kokusundan rahatsız olanlar kullanmayabilirler)
• Kavurmayı küçük parçalar halinde doğrayın, tencereye alarak kısık ateşte yağı çıkana kadar kavurun.
• Doğradığınız sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
• Domates salçasını sebzelerin üzerine ekleyerek 1 dakika pişirin.
• Daha sonra yeşil mercimeği ve suyunu da ekleyerek karıştırın.
• 35-40 dakika kadar kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Tuz ve biber ile tatlandırarak servis yapın, afiyet olsun :)