top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıPINARBAÅžI KAVURMA

Kavurmalı Yeşil Mercimek Yemeği



Besin değeri bakımından çok zengin olan ve tadına doyulmaz yeşil mercimeği bir de Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması ile deneyin diye bu leziz tarihi sizlerle paylaşıyoruz;


Malzemeler: 60 gr Pınarbaşı Kavurma 2 adet orta boy soğan 1 adet orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kereviz sapı (isteğe göre) 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı yeşil mercimek 4 bardak su tuz karabiber

Hazırlanışı:

• Öncelikle soğan, havuç, pırasa, sarımsak ve kereviz sapını küçük küpler halinde doğrayın. (Kerevizin kokusundan rahatsız olanlar kullanmayabilirler)

• Kavurmayı küçük parçalar halinde doğrayın, tencereye alarak kısık ateşte yağı çıkana kadar kavurun.

• Doğradığınız sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.

• Domates salçasını sebzelerin üzerine ekleyerek 1 dakika pişirin.

• Daha sonra yeşil mercimeği ve suyunu da ekleyerek karıştırın.

• 35-40 dakika kadar kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

• Tuz ve biber ile tatlandırarak servis yapın, afiyet olsun :)

264 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page