top of page
  • Yazarın fotoğrafıPINARBAŞI KAVURMA

Pınarbaşı Kavurmalı Pizza



İtalyan Mutfağı'nın vazgeçilmez lezzeti pizzayı bir de Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması ile deneyin;


Malzemeler;

2,5 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Yaş Maya Yarım çay Bardağı Zeytinyağı Tuz Su Sos İçin 1 Tutam Fesleğen 1 çorba Kaşığı Salça 1 Adet Domates 3 Diş Sarımsak Tuz Sarımsak Karabiber

Üzeri İçin; 2 Adet Domates 2 Adet Köy Biberi 1 Adet Kırmızı Biber Kaşar Peyniri 200 Gr Pınarbaşı Kavurma 1 Kase Yeşil Zeytin

Hazırlanışı;

• Unu karıştırma kabına döküyoruz ve tuz serpiyoruz.

• Ardından hamuru havuz gibi, ortası boş kalacak şekilde açıyoruz.

• Ortaya yaş mayayı ilave ediyoruz.

• Mayanın üzerine zeytinyağını ve ılık suyu da dökerek işimize devam ediyoruz.

• Mayayı elimizle eritiyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye dek karıştırıyoruz.

• Hamuru iki eşit parçaya ayırıp ve yuvarlıyoruz. Sosu için, domatesin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük doğramaya başlıyoruz.

• Bir kaseye koyuyoruz. İçine sarımsağımızı da rendeliyoruz. Fesleğeni doğrayıp ilave ediyoruz.

• Salçasını, zeytinyağını, tuzunu ve karabiberini de ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz.

• Pizza tavalarını yağlıyoruz.

• O boyutta açtığımız hamurları da tavaların içine yerleştiriyoruz. Domatesli sosunu da hamurların üzerine sürüyoruz.

• Kaşar peynirini rendeliyoruz. Pizza hamurlarının üzerine döküyoruz.

• Doğranmış Pınarbaşı kavurma, köy biberi, kırmızı biber ve yeşil zeytini koyuyoruz.

• Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

95 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page