İtalyan Mutfağı'nın vazgeçilmez lezzeti pizzayı bir de Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması ile deneyin;
Malzemeler;
2,5 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Yaş Maya Yarım çay Bardağı Zeytinyağı Tuz Su Sos İçin 1 Tutam Fesleğen 1 çorba Kaşığı Salça 1 Adet Domates 3 Diş Sarımsak Tuz Sarımsak Karabiber
Üzeri İçin; 2 Adet Domates 2 Adet Köy Biberi 1 Adet Kırmızı Biber Kaşar Peyniri 200 Gr Pınarbaşı Kavurma 1 Kase Yeşil Zeytin
Hazırlanışı;
• Unu karıştırma kabına döküyoruz ve tuz serpiyoruz.
• Ardından hamuru havuz gibi, ortası boş kalacak şekilde açıyoruz.
• Ortaya yaş mayayı ilave ediyoruz.
• Mayanın üzerine zeytinyağını ve ılık suyu da dökerek işimize devam ediyoruz.
• Mayayı elimizle eritiyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye dek karıştırıyoruz.
• Hamuru iki eşit parçaya ayırıp ve yuvarlıyoruz. Sosu için, domatesin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük doğramaya başlıyoruz.
• Bir kaseye koyuyoruz. İçine sarımsağımızı da rendeliyoruz. Fesleğeni doğrayıp ilave ediyoruz.
• Salçasını, zeytinyağını, tuzunu ve karabiberini de ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz.
• Pizza tavalarını yağlıyoruz.
• O boyutta açtığımız hamurları da tavaların içine yerleştiriyoruz. Domatesli sosunu da hamurların üzerine sürüyoruz.
• Kaşar peynirini rendeliyoruz. Pizza hamurlarının üzerine döküyoruz.
• Doğranmış Pınarbaşı kavurma, köy biberi, kırmızı biber ve yeşil zeytini koyuyoruz.
• Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun :)